top of page

Клима & Вент е основана през 1991 г. от инж. Антон Преславски.През юли 1991 г. е подписан договор с Hiross Austria за дистрибутиране в България на продуктите на Hiross, специализирани в областта на прецизната климатизация.

 

През 1995 г. Hiross Austria става част от компанията Liebert, и Клима & Вент продължава успешно да представя продуктите на новата група Liebert Hiross за България.

 

По-късно Liebert Hiross преминава в международния концерн Emerson Network Power, чийто дистрибутор продължава да бъде Клима & Вент и днес.

 

Сътрудничеството на Клима & Вент с Emerson продължава и до днес като Клима & Вент извършва продажби, монтаж, пуск, гаранционна и следгаранционна поддръжка на прецизни климатични апарати и хладилни машини на EMERSON Network Power.

 

От 2014 г. Клима & Вент извършва продажби, монтаж, пуск, гаранционна и следгаранционна поддръжка и на UPS-ите на Emerson Network Power.

 

Фирмата се занимава и с проектиране, дизайн, осигуряване на технически решения и консултации в областта на климатизацията, вентилацията и отоплението, както и с доставка, монтаж, гаранционна и следгаранционна поддръжка на комфортни климатизатори.

 

Клима & Вент осигурява монтаж, пуск и сервизна поддръжка на доставените машини и съоръжения.

bottom of page